4 Knappe gasten Nooit Thuis, 4 of a kind, ….?

VIERKANT, waar de omgedraaide K staat voor tegendraads.  Net dat tikkeltje anders. “nen vierkanten” is ook iemand die eigenzinnig soms tegen beter weten in zijn eigen kop uitwerkt.

Wat begon met een “zouden we niet gewoon zelf een biertje kunnen brouwen ?” tijdens een spelletje krulbol in de lente van 2014, zette zich al snel om naar de aankoop van een starterspakket om zelf bier te brouwen. Na een cursus bij Reynaert Bier- en Wijngilde in Daknam, en wat bezoeken aan andere brouwmeesters stortten de mannen zich vol overgave op hun nieuwe hobby.

Nog voor de eerste flesjes gevuld waren, zagen ze het groots.  Het plan was om een bier te brouwen gebaseerd op wat zij lekker vonden. Gewoon puur.

Hieruit vloeide de ontwikkeling van een eigen bier, proefbrouwsel, zelfs de bouw van een eigen microbrouwerij. Op 7 mei 2016 werden op de Polken de eerste liters water opgewarmd en het graan geschroot.

Sinds 9 juli 2018 is 4KNT officieel een brouwerij met verschillende  (prijswinnende) bieren.

De filosofie blijft dat bier opnieuw een beleving moet worden die mensen dichterbij brengt. In het kleine, kelkvormig glas komen de verhalen en smaken tot hun recht.

Chris, Peter en Bert blijven verder experimenteren om er voor te zorgen dat het bier dat ze brouwen spannend, vernieuwend maar vooral lekker is.  En dit allemaal met een hoekje af.